Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

5η Συνάντηση (30.10.08)

Οι Μερες περνουν, για αυτο η Ομαδα συναντηθηκε και σημερα στις 17:00 για περιπου 5 ωρες.

Υστερα απο διαφορες συζητησεις, χωριστηκαμε σε 2 Υποομαδες, η μια με αντικειμενο το Software και η αλλη το Hardware με σκοπο την γρηγοροτερη εκπληρωση των στοχων.
Περιττο δε να αναφερουμε οτι οι Υποομαδες αυτες δεν λειτουργουν ανεξαρτητα αλλα αλληλοεξαρτωνται και αλληλοσυμπληρωνουν η μια την αλλη.

Επισης σημερα ο Υπευθυνος Παραγωγης μας εφερε την Μακετα και ετσι λοιπον αρχισαμε ηδη την κατασκευη της.
Ακομη αγορασαμε ορισμενα υλικα οπως σειρηνα, ανεμιστηρα, ορισμενα εξαρτηματα για την μακετα, μετασχηματιστη για το τροφοδοτικο κ.α.

Παρακατω εμφανιζονται ορισμενες φωτογραφιες απο την σημερινη συνατηση













Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ου κλεψεις... Μουσειον!!!

Επειδη ολα στην ζωη πρεπει να τα βλεπουμε με χιουμορ, η Ομαδα αποφασισε την δημιουργια ενος βιντεο κινουμενης σχεδιασης, στο οποιο θα εμφανιζονται οι προδιαγραφες του Project.

Με αλλα λογια

4 Ληστες...

3 Αστυνομικοι...

1 πολυτιμο Εκθεμα...

Μυστηριο, Ανατροπη και Θεωριες Συνομωσιας...





Η συνεχεια σε επομενες αναρτησεις με την ιδια Επικεφαλιδα

4η Συνάντηση (27.10.08)

Μια μερα πριν την Εθνικη Επετειο του Επους το '40 η Ομαδα συναντηθηκε για ακομη μια φορα. Βασικο θεμα συζητησης σημερα ηταν τα προβληματα που δημιουργηθηκαν στην προηγουμενη συναντηση. Εχοντας συλλεξει πληροφοριες απο το Διαδικτυο αλλα και στηριζομενοι στις διευκρινισεις του Καθηγητη -κ. Νικολαροπουλου- (τον οποιο ευχαριστουμε θερμοτατα) καναμε ακομη μια αποπειρα...

Διορθωσαμε την συνδεσμολογια του αναπτυξιακου και δοκιμασαμε την αποστολη κωδικα.
Εκτος αυτου, η Ομαδα συζητησε και συμφωνησε την αγορα επιπλεον εξαρτηματων και την κατανομη επιπροσθετων ρολων συμφωνα παντα με τις ιδιοτητες του καθε μελους.

Μετα την 4η ωρα συνεχους εργασιας, ενω ολα κυλουσαν ηρεμα, ομαλα και βαση σχεδιου, ο Υπευθυνος Προγραμματος αρπαζει το... μπουζουκι του και σιγοτραγουδα...

Ασματα μιας αλλης εποχης...

Ασματα αραβικα...

Ασματα βγαλμενα απο... την Συρια!!! ;)




Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

3η Συνάντηση (23.10.08)

Σημερα η Ομαδα συναντηθκε στις 13:00. Αφου συζητησε ορισμενα θεματα Hardware προσπαθησε να κατεβασει κωδικα στο αναπτυξιακο. Ματαια ομως αφου υπηρξαν ορισμενα προβληματα. Το μηνυμα error entering programming mode εμφανιζοταν συνεχεια και το κουμπι ON/OFF δεν ανταποκρινοταν.

Ο Υπευθυνος Προγραμματος ενημερωσε τον Καθηγητη για την ως τωρα προοδο της ομαδος και του ανεφερε τα προβληματα της ελπιζοντας σε καποια βοηθεια η συμβουλη. Υστερα απο πολλες προσπαθειες επιλυσης των προβληματων αλλα και αναζητησεις λυσεων στο Ιντερνετ, η ομαδα ανανεωσε το ραντεβου της για την επομενη φορα.

Ελπιζουμε ως τοτε να εχουμε βρει λυση στα προβληματα που παρουσιαστηκαν....

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

2η Συνάντηση (20.10.08)

Σημερα η ομαδα συναντηθηκε στις 11:00 εχοντας ορισμενα απο τα υλικα που χρειαζεται, εκανε μια αποπειρα συνδεσμολογιας οθονης, μετρησης ορισμενων οργανων αλλα και συνενωση υλικων. Επισης εψαξε στο Ιντερνετ για καθετι δυνατη πληροφορια που θα τις φαινονταν χρησιμη και σχετικη με την εργασια.

Η συναντηση εγινε στο σπιτι του υπευθυνου Προγραμματος οπου συζητηθηκαν και διαφορα θεματα οικονομικης φυσεως, θεματα hardware αλλα και θεματα λογισμικου.

Ολοκληρωσαμε την επισκοπηση προδιαγραφων με την ολομελεια της ομαδας.

Ο υπευθυνος εμπορικης εκμεταλλευσης προσπαθησε ως το τελος της συναντησης να βγαλει ολα τα μελη "εν δρασει"...

Ματαια ομως αφου υπηρξαν και... στυλιστικες δυσκολιες!














1η Συνάντηση (18.10.08)

Αυτό είναι το επίσημο site του Project Museum Security System (M.S.S), μιας ομάδας 7 φοιτητων του ΑΤΕΙ Καβαλας.
Το Θέμα του έργου είναι να αναπτυξουμε ενα αντικλεπτικό σύστημα μουσείου, για το Μάθημα Τεχνολογια Λογισμικου 3 (Τελο3).

Τα μέλη της ομάδος είνα:

Ευαγγελος Μ. -Υπευθυνος Προγραμματος
Βικυ Κ. -Υπευθυνη Συνενωσης
Δημητρης Μπ. -Υπευθυνος Ελεγχου
Ιορδανης Γ. -Υπευθυνος Hardware
Κωστας Μπ. -Υπευθυνος Παραγωγης
Ελσον Ζ. -Υπευθυνος Λογισμικου
Σπυρος Σ. -Υπευθυνος Εμπορικης Εκμεταλλευσης


Οι απαιτησεις του πελατη (κ. Νικολαροπουλος ) ειναι οι εξης:

-Σημανση σειρηνας, ειδοποιηση αστυνομιας (μεσω μηνυματος), εμφανιση μηνυματος στην οθονη του μουσειου σε περιπτωση παραβιασης της εισοδου του κτιριου.
-Σημανση σειρηνας, ειδοποιηση αστυνομιας (μεσω μυνηματος), εμφανιση μηνυματος στην οθονη του μουσειου, ενεργοποιηση αεριου σε περιπτωση αποπειρασ κλοπης εκθεματων εντος του κτιριου.
-Σιγαση σειρηνας, αλλαγη μηνυματος της οθονης του μουσειου υστερα απο την επεμβαση του αστυνομικου μετα την παραβιαση της εισοδου
-Σιγαση σειρηνας, ενεργοποιηση ανεμιστηρα (καθαρισμος αεριου εντος του μουσειου), εμφανιση μηνυματος στην οθονη του κτιριου μετα την αποπειρα κλοπης εκθεματος.

Υστερα απο μια ατελειωτα βασανιστικη εβδομαδα συνεχους μαθηματος με τον κ. Νικολαροπουλο, αναπτυξαμε τις απαιτησεις σε προδιαγραφες.
Στις επομενες ενημερωσεις του blog, θα αναρτηθουν και τα σχετικα κειμενα.

Στις 18.10.08 ολοκληρωσαμε την πρωτη συναντηση με κεντρικο θεμα την επισκοπηση των απαιτησεων, την αγορα ορισμενων υλικων τα οποια ειχαν προσυμφωνηθει απο τις προηγουμενς μερες καθως επισης και μια πρωτη συζητηση/ιδεα για την οψη της μακετας.


Η συναντηση κρατησε περιπου 4 ωρες (11:00-15:15) σε πολυ καλο κλιμα, και αψογη συνεργασια.


Παρακατω ακολουθουν φωτογραφιες των υλικων που αγοραστηκαν.